Tranøydagan 2018:

filmer med meryl streep shawn mendes snapchat En kirkehelg som favner hele livsløpet

Barnedåp, gullkonfirmanttreff, bryllup – og kirkegårdsvandring: Årets kirkehelg på Tranøya favner hele spekteret.
hvordan finne mitt jegernummer kultur

klasserommet og hørselshemmede TRANØYDAGAN: Lørdag og søndag er det igjen kirkehelg på Tranøya – her et stemningsbilde fra fjorårets arrangement. Tranøy kirke ble innviet i 1775 og er i dag en av de få gjenværende kirkene i Nord-Norge hvor det ble avholdt valgmøte i 1814. Tranøydagan er Tranøy kirkeforenings faste årsarrangement, og alle inntekter fra den frivillige innsatsen går til å bevare det gamle kirkestedet.  europa ladies tour Foto: Reidar Ingebrigtsen

posjere egg i mikroen Det er én kirkehelg i året i gamle Tranøy kirke, men i løpet av to hektiske dager spenner den over hele livshjulet: Søndag er det barnedåp og gullkonfirmanttreff; lørdag bryllup, mens det for første gang er lagt inn en kirkegårdsvandring i det kulturelle programmet, forteller Solfrid Torgersen, leder for Tranøy kirkeforening.

store organization structure – Per Helge Nylund kommer lørdag fra museet i Tromsø for å gå på kirke- gården sammen med oss. Tema skal være død og begravelse i gamle dager, og dette er noe nytt som vi har for Tranøydagan i år.

biker zip up hoodies – Nylund selv har dessuten familiær tilknytning til kommunen – faren hans er født og oppvokst i Tranøybotn, sier Torgersen.

Lyrikkaften

mary tveitan siljan På programmet for lørdagen står også kulturvandring ved Bjørnar Nybrott, mens det lørdag kveld blir vise- og lyrikkaften ved brødrene Helge og Erling Stangnes. For de yngste gjestene vil det i tillegg være et eget barneprogram, forteller Torgersen.

inntjent verdi formel Også den kulinariske rammen er tradisjonell:

plastic surgery poland – Vi har markedsboder og tombola, sodd servert med bondebrød – og klappekaka, kaffe og vafler.

mercer shared services Ole Kjelling forretter på høytidsgudstjenesten på søndag, og for de besøkende er det begge dagene båtskyss over til øya fra Refsnes. Tranøy kirke ble innviet i 1775, men mye av inventaret og kirkerommet stammer fra materialer fra den første kirken, som ble revet i 1773.

regulerte tomter hafjell Et inntrykk av både alder og historisk betydning får man når man vet at Tranøy kirke er en av få gjen- værende kirker i Nord-Norge hvor det ble avholdt valgmøte i 1814.

art full form Tranøydagan er Tranøy kirkeforenings faste års- arrangement.

Dugnadsarbeid

kontroll co2 apparat – Bygget i seg selv ligger under Riksantikvaren, mens kirkevergen tar seg av det som ellers vedrører kirken. For oss i kirkeforeningen er Tranøydagan et arrangement hvor hele inntekten fra dugnadsarbeidet går til å bevare Tranøy kirke, forteller Torgersen.

sparkebukse med føtter INTERIØR: Altertavlen i Tranøy kirke er fra 1673 og viser korsfestelsen.  skjoldete tregulv etter lakkering Foto: Birger Caspersen

lette spørsmål for barn KIRKEGÅRDSVANDRING: Lørdag kommer Per Helge Nylund fra Tromsø museum for å lede kirkegårdsvandring – en ny programpost for Tranøydagan.  ønsker hjelp til gressklipping i trondheim Foto: Hjalmar Larsen