vitale tegn skjema linear data structure Jan Henry T. Olsen (61) er død

Tidligere fiskeriminister og fylkesordfører i Troms, Jan Henry T. Olsen (61), døde tirsdag.

fifa street ps4 liger shroff dance ÅPEN OM SYKDOMMEN Her er Jan Henry T. Olsen avbildet sammen med kona Laila Lanes på hytta ved Skogsfjordvannet. Bildet er tatt i forbindelse med en NRK-produksjon om sykdommen hans.  standard bank angola Foto: Terje Mortensen

erik tung oslo nyheter

fuller house online Det skriver oslo børs telenor aksjer tirsdag ettermiddag.

far har fortalt lyrics Arbeiderpartipolitikeren Jan Henry T. Olsen var fylkesordfører i Troms fra 1991 til 1992, og deretter fiskeriminister frem til 1996. Han var sentral i forhandlingene mellom Norge og EU, hvor han fikk tilnavnet «No Fish Olsen», da han i forhandlingene sa at Norge ikke hadde noen fisk å gi bort. Med tiden snudde han imidlertid i synet på EU, og gikk inn for at Norge burde bli medlem.

Minister

brukermedvirkning og demente Han ble leder i Troms AUF i 1982, og ble valgt inn på Troms fylkesting året etter. Som fylkespolitiker var han blant annet leder for fylkesskolestyret, likestillingsutvalget og plan- og næringsutvalget.

piggdekk eller piggfritt Olsen satt som fiskeriminister inntil regjeringen gikk av i 1996. Han ble da leder av Arbeiderpartets ad hoc-utvalg for fiskeripolitikk, og han var medlem av Arbeiderpartiets Europa-utvalg 1998–2000. I 2002 ble han valgt til medlem av styret for Universitetet i Tromsø. I 2007 ble han kåret til «Tidenes fiskeriminister» av avisen Fiskaren. Samme år ble han innvalgt i kommunestyret i Tromsø.

Demens

tommy og tigern spiller spill Jan Henry Olsen har de siste årene vært rammet av demenssykdom, og fortalte om dette, blant annet i boken "Skynd deg å elske", som ble skrevet av hans kone, Laila Lanes.

bobcat 743 specifications Ifølge NRK har Olsens familie fått beskjed om dødsfallet. Ifølge dem er de selvfølgelig triste, men også lettet over at han endelig har fått fred.